Dr Orhan Coşkun 1968 yılında Gaziantep’de doğdu. ilkokul ve liseyi orada tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi (Ankara) Tıp Fakültesini bitirdi.
1993 yılında Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahi Merkezi’nde asistanlığa başlayarak ,1999 yılında kalp ve damar cerrahi uzmanlığını aldı.
1999 yılından beri resmi ve özel pekçok hastanede (özel Şafak, JFK (Acıbadem Aile ), Medical Park, Doğan Hastanesi, Alman Hastanesi, Şişli Etfal Hastanesi, Tekirdağ Çerkezköy İrmet ve Yaşam Hastaneleri) kalp ve damar cerrahı olarak operasyonlar gerçekleştirmiş olan Dr. Coşkun, aynı zamanda başta Alman Hastanesi Varis Merkezi olmak üzere, görev aldığı hastanelerde varis merkezi direktörlüğünü de yapmış ve bu vasıtayla varis tedavileri ve yeni tekniklerini de uygulamaya koymuştur.
Varis Tedavisinde Uyguladığım Yöntemler
Skleroterapi: Sklerozan ismi verilen özel bir ilacın, iğne yardımıyla sorun yaratan damarın içine enjekte edilmesi ve o damarın tahrip edilmesi amaçlanır. İğne tedavisi olarakta bilinen skleroterapi başarı oranı yüksek ve tüm varislere uygulanabilen bir yöntemdir.
Köpük: Uygulaması ve başarısı skleroterapi ile aynıdır. Skleroterapi de saf olarak kullanılan sklerozan, bu yöntemde hava ile reaksiyona sokularak köpüğe benzer beyaz bir madde halini alır. İsmi bu yüzden köpük yöntemidir. Burada ki amaç ilacın dozunu azaltıp daha ekonomik bir hale getirmektir. Başarılı ve yaygın olarak kullanılan yöntemlerden biridir.
Lazer: Sağlık alanında bir çok hastalık ya da problemin tedavisinde kullanılan lazer yaklaşık 20 yıldır varislerin tedavisinde de kullanılabilen bir yöntemdir. Yalnız bir çok kuruluş ya da kişi pahalı olduğundan dolayı bu yöntemi kullanamamaktadır. Cilt altından ve cilt üstünden olmak üzere iki ayrı çeşidi bulunan bu yöntem sadece ameliyatsız teknikleri tercih ettiğim için tarafımdan yalnızca cilt üzerinden uygulanmaktadır. Lazer yöntemi sadece kılcal varislerin tedavisi için uygundur ve başarı oranı yüksektir.
Radyofrekans: İsminden de belli olacağı gibi radyo dalgaları kullanılarak uygulanan bir tedavi yöntemidir. Kılcal ve orta varislerin tedavisinde kullanılmakta olup etkili bir yöntemdir.
Yapıştırma : Ana toplardamar (safen damarı) içine , hastalıklı damarın kapanarak iptaline neden olan zamk (glue) enjekte edilerek iptal edilmesi yöntemidir. Lokal anestezi ile yapılan ve hasta konforunu çok arttıran bu yöntemde, işlem sonrası varis çorabı kullanımı da en az düzeydedir veya çoğu hastada gerekli dahi olmaz. İşlem sonrası hastalar hemen kalkarak işlerine dönebilirler, dinlenmek gerekmez.
Mikroflebektomi: Büyük varis pakelerinin tedavisinde kullandığımız mikro cerrahi yöntemidir. Kesi olmadan, iğne deliği noktalarından, hastalıklı damarlar lokal anestezi ile çıkarılır. Dikiş gerekmez. Özellikle cildin hemen altındaki büyük damarlar için kullanılan bir yöntemdir, iz bırakmaz.
Varis Cerrahisi : Cerrahi yöntemler varis hastalığının tedavisinde artık çok nadir kullanılmaktadır. Bazen kullanılması gerekebilmekte, bu taktirde de küçük kesiler ve mümkünse, lokal anestezi yöntemleri ile uygulama yapılmaktadır. Variste Striping (sıyırma ameliyatı) cerrahisi artık çok azalmıştır.
Varis yarası tedavisi ve prp: İlerlemiş kronik toplardamar hastalığının komplikasyonu olan varis yarasının tedavisi komplike bir iştir. Venöz yetersizlik tedavisi, yara debridmanı ve PRP tedavisi ile yara iyileşmesi hızlandırılmaktadır.
Sanal Muayene Yaptırabilirsiniz
Muayeneye gelme imkanı olmayıp önceden bilgi alarak daha sonra tedaviye gelmek isteyen kişiler bana WhatsApp veya e-mail aracılığıyla ulaşarak, hastalıklarına dair fotoğraflarını atabilir ve bilgi alabilirler. Fotoğraflarınız tarafımdan incelenerek, gerekli bilgiyi ve tedavinizde kullanılacak olan yöntem ile tedavi ücretini öğrenebilirsiniz.
Muayene Ücretsiz
Birebir görüşmek, muayene olmak ve varisleriniz hakkında detaylı bilgi almak için yukarıda ki telefon numaralarımızdan ulaşarak randevu alabilirsiniz. Muayene esnasında tedavi olmaya karar verirseniz, tedaviniz hemen başlayacak ve bir daha iş yerinizden izin almaya ya da başka bir gününüzü öldürmeye gerek kalmayacaktır.